Музикологът Христо Бъжев на 23 декември подари своята нова книга Органите в България. Исторически обзор“

...
Музикологът Христо Бъжев на 23 декември подари своята нова книга Органите в България. Исторически обзор“
Коментари Харесай

Музикологът Христо Бъжев книгата си „Органите в България. Исторически обзор“ на кмета на Ловеч 

Музикологът Христо Бъжев на 23 декември подари своята нова книга „ Органите в България. Исторически преглед “ на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.Монографията на Христо Бъжев е издадена от ловешката печатница „ Инфовижън “, богато илюстрована и снабдена с научен уред. Това е първата сходна книга по казуса, която се издава в България.

„ Радвам се за този теоретичен труд, той е нов принос към музикалната популярност на Ловеч. Винаги, когато съм в чужбина, употребявам да послушам осъществявания на орган “, показа кметът на Ловеч.

Авторът описа, че се стреми да направи със идната си книга цялостна картина на казуса с музикалните органи. Той от дребен се интересува от органите, изучавал е акордеон, след това се насочва към музикологията. В момента е докторант в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “- Пловдив. От няколко години е и концерт-майстор на Общинския духов оркестър. Христо е роден през 1965 година, син е на известния музикант Мишо Бъжев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР